det här är min bakgrund

polis i över 30 år

Axplock: Yttre befäl på Ingripandeverksamheten i 6 år och samtidigt Polisinsatschef för större händelser som högriskmatcher i idrott, demonstrationer, grova våldsbrott, försvunna personer mm. 6 år på en Ungdomsgrupp i Norrköping som projektledare, utredare och analytiker. 6 år som operativ analytiker på en Underrättelseenhet och ett och ett halvt år som operatör på Hemliga Tvångsmedelsgruppen (telefonavlyssning mm). Är väldigt engagerad och målinriktad och detta har gjort att jag är väldigt bred i min polisiära kunskap.

Axplock av mina utbildningar som polis: Brottsförebyggande arbete på Linköpings Universitet. Hot-och riskbedömningskurser, mot både person och händelser. Olika chefs- och ledarskapsutbildningar.  Arbetsmiljöutbildning. Hedersrelaterat våld. Förhörsteknik. Förundersökningsledarutbildning. Spaningsutbildning.  Inre och yttre utlänningskontroll

reservOfficer lika länge

Varit Pansartrupperna trogen hela min officerskarriär. Grundutbildad som stridsvagnsbefäl och växlade sedan spår till Underrättelseofficer. Är idag anställd som Samverkansofficer. Bra på kommunikation / ledarskap och stabsarbete.

Utlandstjänstgöring för FN

Första utlandsuppdraget var  för FN i Libanon (UNIFIL), då jag arbetade 6 månader som Ställföreträdande Kompanichef för det svenska Transportkompaniet. Där testades mitt ledarskap ordentligt, små problem kan bli väldigt stora, när man är 450 mil bort.  

Jag har även arbetat för FN som militär observatör, först ett år i Mellersta Östern (UNTSO) och sedan ett år i Kashmir (UNMOGIP). Som militär observatör är man obeväpnad, man arbetar i uniform och bär FN-basker eller Field Cap, åker i vita jeepar som är märkta UN på båda sidorna och har en  FN-flagga uppsatt på bilen. Arbetsuppgifterna var oftast ytbevakning och uppsökande verksamhet av de militära förband som fanns i området. Internationella insatser med engelska som arbetsspråk. Jag avslutade både missionerna med stabsbefattning som Operation Officer, där jag planerade och ledde den operativa verksamheten. Som militär observatör klarar man sig helt på egen hand, ordnar sitt eget boende osv. och jag har därför bland annat hyrt lägenhet i både Islamabad och Damascus.

 

Norrköping Linköping Stockholm Malmö Göteborg Fysisk Säkerhet Utredning Utbildning Rådgivning Föreläsning spaning hjälp mentala förberedelser hot och riskbedömningar stöld arbetsplatser olaglig andrahandsuthyrning alkohol sprit droger narkotika

Utlandstjänstgöring för EU

Som polis har jag arbetat ett år i Afghanistan för EU (EUPOL). På grund av säkerhetsläget var vi tvungna att bo på bevakade camper i Kabul, men det skedde ändå självmordsattacker mot camperna. Vårt team utbildade afghanska poliser, på alla nivåer, i hur man använder underrättelser i det dagliga polisarbetet. Jag flög över hela Afghanistan för att hålla dessa utbildningar. Ett otroligt roligt men samtidigt jobbigt och krävande år.  

Förberedelser inför utlandstjänstgöring. Inför varje utlandsuppdrag har jag genomgått olika säkerhetsutbildningar i Sverige, av antingen Försvarsmakten eller Polisen och har sedan alltid fått genomgå en lokal utbildning av FN eller EU när jag anlänt till landet.               

Som exempel hade jag en två veckor lång utbildning av Militärens Personskyddsgrupp, innan jag åkte till Afghanistan. Utbildningen handlade om att lära sig att agera och överleva när man är i efterhand och blir beskjuten.

På plats i Afghanistan hade sedan missionen en fyra dagars utbildning, Hostile Environment Awareness Training, som handlade om hur man arbetar så säkert som det går, i ett högriskland som har självmordsbombare, Improvised explosive device (IED) och där det finns kidnappningsrisk. Detta blandades med bland annat riktigt bra utbildning i akutsjukvård. Mycket handlar om att vara mentalt förberedd.  

Vad jag brinner för och mina intressen

Jag har alltid tyckt om att hjälpa till och det är den stora orsaken till att jag blev polis. Hjälpa människor som har problem och det kan jag fortfarande göra som konsult, vilket känns väldigt bra. 

Gillar att åka utför på vintern och på min motorcykel sommartid. Har jagat mycket i mina dagar och har haft flera jakttaxar. Fiskar gärna om tillfälle ges, favoriten är vanligt mete med mask, tycker det är så avkopplande. Skogen och naturen har alltid varit ett bra sätt för mig att ladda mina batterier och kaffet smakar så mycket bättre ute i det fria.

Call Now Button