Info från min Linkedinprofil

Nedan finns delar av inlägg som jag lagt upp på min Linkedinsida. Om du senare vill läsa hela inlägget, finns min Linkedinadress nederst på sidan, tillsammans med övrig kontaktinformation

Mentalt hade jag förberett mig på livet i Pakistan, men fokuserat på terrorhandlingar och kulturella skillnader, totalt missat att läsa på om jordbävningar. Det jag varit med om var den värsta jordbävningen som Pakistan haft de sista 100 åren. Totalt dog över 80 000 personer, varav 77 personer i huset där jag bodde.  

 Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin den 5  juni 2020 

Min pappa var FN-soldat i Egypten och han var otroligt stolt och glad över den upplevelsen. Pappa hade aldrig varit utanför Sverige innan denna tjänstgöring. Jag har haft möjligheten att bjuda ned pappa till platser i Mellersta Östern, där jag själv jobbat för FN. Dessa resor pratade pappa om med mig, under flera år efteråt. De betydde så otroligt mycket mera än vad jag förstod.

 Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin den 29 maj 2020

Vaknade varje morgon av att det knäppte till i högtalaranläggningen, innan trumpetsolot startade. God morgon Camp Carl-Gustav, klockan är 06, det är 30 grader ute och solen skiner från en blå himmel. Dagens namnsdagsbarn är …., be safe out there. Så här väcktes jag under ett halvår när jag jobbade för Försvarsmaktens utlandsstyrka i Libanon.

 Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin den 24 maj 2020

All träning hade troligen gett resultat. Kontrollerade utan att jag tänkte på det att mitt gevär var säkrat, där jag satt med geväret mellan mina ben, dubbelvikt i ett litet flygplan på väg mot Bamyan. Min franske poliskompis Francois och jag skulle under en dryg vecka utbilda afghanska poliser i Bamyan, i centrala delarna av Afghanistan.

 Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin under maj 2020

Jag hade några veckor tidigare kommit till Kashmir, skulle jobba ett år för FN som militär observatör. Min första vecka var en ren utbildningsvecka med ett antal teoretiska och praktiska prov. Om man missade något av dessa prov fick man inte jobba i missionen, utan blev hemskickad. Jag fick bland annat göra en uppkörning i en högerstyrd jeep i Pakistans ”gamla” huvudstad Rawalpindi. Spännande trafikmiljö utan regler, där bilar, mopeder och åsnor samsas på vägbanan och jag upptäckte att det inte alltid var lätt att hitta rätt växel med vänsterhanden.

 Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin under april 2020

Du påverkar många fler än du tror och ibland får man oväntad uppskattning som verkligen värmer hjärtat.

Jag hade varit tjänstledig från Polisen under ett drygt år och istället burit min militära uniform och jobbat för FN som militär observatör i Kashmir. Tillbringade många dagar på hög höjd i Himalaya där jag bland annat drack grönt te med pakistanska och indiska officerare, under tiden som vi pratade om deras situation och det oroliga läget i Kashmir. 

 Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin under april 2020

Alltid i tjänst, oftast utan fasta arbetstider och där man arbetar så länge som det behövs, ibland under stor stress och personligt hot och där maten till huvuddel kan bestå av påsar med frystorkad mat.

Vi är ca 70000 utlandsveteraner som arbetat för FN och EU. Varför åker vi utomlands till högriskländer för att arbeta för fred och säkerhet?

Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin under mars 2020

Varför är du så stor, frågade en afghansk överste mig, när jag precis gjort en självpresentation i samband med en utbildning som jag höll i Kabul för regionala polischefer. Skämtsamt svarade jag att det beror på att jag gillar mat. Det syns att du äter mycket fisk, svarade översten, och övriga afghanska herrar gapskrattade.

Träning har alltid varit en del av mitt liv, från det att jag var 7-8 år gammal

Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin under mars 2020

Morgontrött, precis vaknat, dags att besöka toaletten, gick ur baracken barfota på gruset fram till toaletten. Öppnade dörren och var precis på väg att ta ett steg, när jag tittade ned. Där jag skulle sätta ned foten var en stor scorpion, attackberedd med taggen lyft. Blixtsnabbt skickades skorpionen vidare till de sälla jaktmarkerna.

Så började min andra dag som militär observatör för FN, på Golanhöjden.

Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin under mars 2020

När jag jobbade ett år som polis för EU i Afghanistan, flög jag och min franske poliskamrat Francois vid ett tillfälle med helikopter ned till Lashkar Gah, till en brittisk camp.

Det första vi sedan gjorde var att närvara vid en minnesstund för tre stupade brittiska soldater. Dessa soldater hade blivit dödade ett par dagar innan vid ett bakhåll, när de var ute och patrullerade.

Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin under 2020

När jag jobbade som militär observatör i Kashmir körde jag tidigt en söndagsmorgon mellan Islamabad och vårt högkvarter i Rawalpindi. Framför mig var det något som rörde sig i vägkanten. När jag passerade såg jag att det var en gående man som rastade en stor björn. Blev inte ens förvånad, djur är vanligt förekommande i trafiken i denna del av världen.

Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin under 2020

När jag jobbade i Egypten som militär observatör och gjorde våra tredagarspatruller av Sinaihalvön, besökte min holländska kamrat Hubert och jag alltid Katarinaklostret vid foten av Sinaiberget.

Världens äldsta kristna kloster och enligt legenden byggd på den plats där den brinnande busken stod, från vilken Gud talade till Moses. Som turist får man bara komma in i kyrkorummet, jag har istället fått en guidad tur av en av klostrets munkar, en otroligt trevlig amerikan, father Justin.

Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin under 2020

Vaknade av en fruktansvärt hög smäll. Satte mig upp i sängen och det tog ett par sekunder innan jag förstod vad som hänt, självmordsbombare attackerade campen jag bodde på i Kabul.

På mindre än en minut var jag påklädd med skyddsvästen påtagen, pistolen satt som vanligt i hölstret på benet, ryggsäcken med extra ammuntion på ryggen, och med geväret i handen sprang jag ut för att hjälpa till att försvara min camp i Kabul.

Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin

 

Åka bananskal, att bara hänga med

Nån mer än jag som sökt ett jobb, man överhuvudtaget inte tänkt på, för att få tyst på morsans tjat. Så blev jag polis.

Grannen som var polis, hade i flera år bett att jag skulle söka till polisen, då han tyckte att jag med min personlighet skulle passa som polis.

Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin

Är det någon av er som gör fördjupat bakgrundskontroll vid nyanställning eller behövs inte denna kontroll ?

 Jag tänker på att man aktivt letar efter den information som personen lämnar på sociala medier t ex FB. Stämmer bilden som personen lämnat vid intervjun, med den bild som personen själv visar upp på sociala medier.

Görs kontroll av de uppgifter som den sökande lämnar i sitt CV och Personliga brev, för att se om uppgifterna stämmer ? Samma sak med utbildningar, stämmer de eller är de ”kryddade” eller falska ?

Detta är en del av ett inlägg jag gjort på min sida i Linkedin

Det här är delar av några av mina inlägg på Linkedin, det finns fler på min Linkedinprofil om du vill läsa mer om mina tankar, erfarenheter och upplevelser.

Call Now Button